AGDER TEATERLABORATORIUM
tilbake
Jeg er vinden (Arendal, 2024)

Agder Nye Teater setter opp Nobelprisvinner Jon Fosse i Arendal sommeren 2024

Jeg er vinden forteller om to mennesker som snakker sammen etter at den ene er død. Den ene valgte å ta sitt eget liv og den andre søker etter mening og årsak bak valget.

«Det som greip meg då eg for første gong såg noko eg hadde skrive framført på ein scene, ja det var nettopp det motsette av einsemd, det var fellesskap, ja å skapa kunst gjennom å dela kunst – og det gav meg ein stor glad tryggleik.»

Dette sa Jon Fosse i Nobelforedraget han holdt den 7. desember 2023.

Av: Jon Fosse
Regi: Magnus Sparsaas
Skuespillere: Sunniva Du Mond Nordal og Laura Spottag Fog
Scenografi: Amale Larsen
Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud

Mer om forestillingen:
Agder Nye Teaters femte forestilling siden etableringen i 2020 vil ta utgangspunkt i Jeg er vinden av Jon Fosse. Den åpne teksten som tematiserer tapserfaringer, sorg og to personers motstridende opplevelse av lysten til å leve vil bli utgangspunkt for en iscenesettelse av et tett samarbeidende team av koreograf, regissør, skuespillere, komponist og visuelle kunstnere. I en kirke fra 1800-tallet i Arendal vil man sammen skape et bud på et nåtidig overgangsrituale som ved hjelp av en meditativ tilnærming ønsker å skape tenkerom for hvordan å forholde seg til det som er på grensen til hva man kan leve med og grensen for livet.

Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde