AGDER TEATERLABORATORIUM
tilbake
Psykomindhuntingsquad (2018)

Forestillingen er en etterforskning av en fiktiv familietragedie. Med skuespillere som etterforskere i en stadig tiltagende snøstorm leter vi etter det emosjonelle grunnfjellet som ligger bak krim-klisjeene. Etterforskerne tolker de samme bevisene helt ulikt og finner ulike gjerningsmenn med ulike påståtte motiver. Snøstormens fysiske og mentale isolasjon gjør sitt for å legge press på rasjonaliteten og etterhvert blir det vanskelig å mistenke noen annen enn seg selv.

Dette er ikke bare en forestilling om å løse en krimgåte, det er også en etterforskning av hvordan prosessen av å oppfatte og forstå foregår. Hvilke antagelser har man og hvilke fordommer spiller inn - både når man etterforsker mord og når vi møter et menneske for første gang? Hvordan grupperer vi hverandre og hvordan endrer kjønn, alder, etnisitet, rulleblad, mengde av blikkontakt, tidligere møter, legning, tro, årsinntekt, mailadresse og pyntegjenstander hvordan vi oppfatter mennesker og leser deres motiver?

Vist 17. august 2018 på Windy Boats, Skarpnes som en del av Arendalsuka UNG.

Regi: Magnus Sparsaas
Produksjon og dramaturgi: Sunniva Fliflet
Scenografi: Katarina Caspersen, Johanna Karlsson, Ingerid Frang, Karla Møller Neimann, Sebastian Biong
Kostyme: Fridtjof Helle Breivik
Utøvere: Eline Øverby, Madeleine Barosen Herholdt, Eirik Langås Jørgensen, Hedda Gray Lægreid, Mina Weider, Stine Revheim Svellingen

Foto: Agderposten/Irene Guttormsen og Sunniva Fliflet
Plakat: Mona Huang

Støttet av: Frifond, Arendal Kommune, Aust-Agder Fylkeskommune, DATS