AGDER TEATERLABORATORIUM
tilbake
Gays and workers (2022)

En skeiv ung mann flytter fra bygda til byen. Fra isolasjon, hemmelighold og en indre verden som venter på å komme ut, flytter han inn i et bokollektiv med likesinnede. En historie som noen tiår tilbake kunne endt med et liv i skyggen av skam ender nå lykkelig.

Midtveis starter forestillingen på nytt. Den skeive unge mannen har blitt transformert gjennom de kollektive kampene for synlighet, toleranse og egenverd. Han møter nå sin egen familie igjen. De han reiste fra; arbeiderklassen som representerte den kvelende maskulinitetskulturen den skeive unge mannen definerte seg i motsetning til.

Hvordan ser de nå på hverandre? Hvordan kan de finne sammen igjen?

Manuset er inspirert av forfatterskapet til Didier Eribon. Eribon skriver fra et selvbiografisk ståsted og omtaler derfor identitetspolitikk fra perspektivet til den homofile mannen. Ut fra dette ståstedet har vi forsket i domineringsmekanismer og skapt et stykke om klasse, kraften i fornærmelser, skapelsen av sosiale identiteter og mekanismene som (re)produserer og (re)forhandler hierarkier i samfunnet.

Velkommen til en verden av beskyttet frihet, et trygt rom der alle eksistensbehov er sørget for, alle tilgjengelige muligheter allerede skissert ut. Mens vi snubler gjennom objektene som både definerer og tynger oss ned, hva velger vi å bringe med oss og hva blir forlatt?

Gays and workers er et samarbeid mellom Agder Nye Teater og Norwegian Theatre Academy (NTA)


Forestillinger:

Fredrikstad (NTA) 2. 3. 4. juni 2022, NTA Black box.

Oslo (Nationaltheatret) 9. 10. 11. juni 2022, på Amfiscenen.


Agder Nye Teater
Regi, koreografi og dramatisering:
Magnus Sparsaas, Sebastian Biong

Studenter
Scenografi og kostyme: Astrid Sønderskov Andersen, Henriette Schwabe
Lysdesign: Nana Andrea Tiefenböck
Utøvere: Alba Greve, Anna Bjørgulf, Anna Rauhala, Clara Randum, Frederikke Hooge, Guillermo John Magno, Karol Matuszak, Laura Spottag Fog, Madelen Larsen, Max Levin Kugler
Produsert av: Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold
Faglige veiledere: Electa Behrens, Ylva Owren
Teknisk support: Tim Finset-Karlsen, Ulf Knudsen
Produksjonsleder: Sunniva Solberg
Foto: Basert på tegning av Liv Solberg